Sport

Vívó-vb: világelső orosz zúzta porrá a magyar éremálmokat

Márton Anna is kiesett a vívó-világbajnokságról, így újabb egyéni érmünk most biztosan nem lesz – korábban már az összes férfitőrözőnk kikapott.

Dósa azért esett ki a vébéről, mert trehány és lóg a pszichológusától
Jól kezdett a legjobb 32 között, de aztán kiengedett és vereséget szenvedett.

A magabiztos vívással negyeddöntőig jutó, vb-bronzérmes Márton Anna, ha akart volna, sem kaphatott volna nehezebb ellenfelet a nyolc között, a világelső Szofija Velikajával találta ugyanis szemben magát. A magyar kardozó 2-0-val nyitott, azonban ezután zsinórban négy tust kapott és csak szaladt az eredmény után.

5-8-nél pihentek, majd a folytatás után is az egyéniben egyszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Velikajáé volt az első két találat. Márton egyre nehezebben viselte a bekapott tusokat, végül 15-7-re kikapott.

Nem erre számítottam. Ő egy nagyon lendületes vívó, azt hittem, nekem fog jönni, de tudta, hogy hazai közönség előtt vagyok, menni fogok neki. Kidurrantgattam magam, ő pedig türelmes volt és várt. Mélyen elraktároztam magamban ezt az élményt, hogy ilyenkor nem szabad elveszíteni a fejemet, a higgadtságot meg kell őrizni

– mondta az MTI-nek Márton Anna, aki előzetesen félt attól, hogy nem tud majd hazai közönség előtt felszabdultan és vidáman vívni, ám végül minden páston töltött percét élvezte. Amiatt van hiányérzete, hogy nem szerzett érmet, de a csapatversenyben még tud javítani.

Márton 7. Pusztai Liza 19., Katona Renáta 26., Mikulik Júlia pedig 40. lett.

Szombaton elkezdődtek a csapatküzdelmek is, a férfi kardozóink negyeddöntőbe jutottak, míg a női párbajtőrcsapat a nyolcaddöntőben kikapott, így az alsó ágon folytatja.

Vívó-világbajnokság – női kard, negyeddöntő

Szofija Velikaja (orosz)-Márton 15-7
Teodora Gkuntura (görög)-Cecilia Berder (francia) 15-13
Bianca Pascu (román)-Anne-Elisabeth Stone (amerikai) 15-13
Olga Harlan (ukrán)-Alina Komascsuk (ukrán) 15-14

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik