Sport

Vívó-vb: Szilágyi Áron leblokkolt és kiesett

Csütörtök reggeltől éremért vívnak a férfi kardozók és a női párbajtőrözők. Hatból öt magyar vívó vette sikerrel az első akadályt, azaz jutott a legjobb 32 közé. Egyedül a kardozó Decsi Tamásnak nem sikerült a továbbjutás, innen folytatódott a vívás a legjobb 16-ért.

Nos, a rossz hír az, hogy kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron is elvérzett itt, holott jelentős előnyt harcolt ki a japán Josida Kentóval szemben. Már 12-7-re is vezetett, amikor leblokkolt és zsinórban hét találatot kapott ellenfelétől, amelyek során többször is videózott a zsűri. 14-12-es hátrányban Szilágyi megrázta magát, egalizált, de az utolsó tust ismét a japán vitte be.

Gémesi Csanád az olimpiai bajnok Aldo Montanóval vívott a nyolcaddöntőért. A 2004-es athéni olimpia olasz győztese ugyan már negyvenéves, de pont ettől rém rutinos, minden hájjal megkent vívó. Gémesi végül óriási csatában, több reklamálással – olasz részről – 15-14-re legyőzte.

Szatmári András a dél-koreai Kim Junho ellen nagyon bekezdett, 7-2-re és 11-4-re is vezetett. Innen jött vissza a koreai 11-9-re. Azonban 12-11-es vezetésnél bevitt egy fontos tust Szatmári és innen már nem volt megállás, végül 15-11-re nyert.

A női párbajtőrözők közül Nagy Kinga óriási bravúrral legyőzte a szakág 2008-as világbajnokát, a világranglistán jelenleg negyedik Csoj In Dzsongot. A dél-koreai vívóval 10-10-ig fej-fej mellett haladtak, aztán átvette a vezetést a magyar vívó, s végül három tus különbséggel győzött.

A 16 éves Muhari a tavalyi Európa-bajnokkal, Katrina Lehisszel találkozott a legjobb 32 között, ám ezúttal nem sikerült meglepetést okoznia.

Vívó-vb, férfi kard, női párbajtőr egyéni

A 64-között:

Női párbajtőr
Muhari Eszter–Pauline Brunner (svájci) 15:6
Nagy Kinga–Uljana Balaganszkaja (kazah) 15:12

Férfi kard
Szilágyi Áron–Low Ho Tin (hongkongi) 15:11
Gémesi Csanád–Arne De Ridder (belga) 15:7
Decsi Tamás–Mohamed Amer (egyiptomi) 7:15
Szatmári András–Mikeil Mardalesvili (grúz) 15:10

A 32-között:

Női párbajtőr:
Nagy-Csoj In Dzsong (dél-koreai) 15-12
Katrina Lehis (észt)-Muhari 15-6

Férfi kard:
Josida Kent-Szilágyi Áron 15-14
Szatmári Addárs – Kim Junho 15-11
Gémesi Csanád-Aldo Montano15-14

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik