Sport

Őrületes meccsen győzött a nagy skalpot begyűjtő Balázs Attila

A világranglistán 208. Balázs Attila már a nyolc között van az umagi 524 ezer euró (168 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán.

A magyar játékos a második fordulóban azt a szerb Filip Krajinovicot győzte le döntő szett tie-breakben, aki az 58. helyen kezdte a hetet az ATP-rangsorban.

Balázs az első szettet úgy húzta be 6-3-ra, hogy csak a hatodik játszmalabdáját sikerült érvényesítenie. A második játékrészben már 5-2-es hátrányban is volt, innen azonban vissza tudni kapaszkodni 6-6-ra (két szettlabdát védekezett ki), viszont a tie-breaket nagyon simán elveszítette.

A harmadik szett elején elveszítette az adogatását, 1-3-ról azonban fordított. 5-4-re és 30-semmire vezetett, azaz két labdára volt a továbbjutástól, de a hatodik kiemelt Krajinovic végül hozta a szervagémjét, majd rögtön brékelte Balázst, a szerb így a meccs megnyeréséért adogathatott.

Ha nem lett volna eddig is elég fordulat a meccsben, Balázs úgy harcolta ki a rövidítést, hogy csak egy labdamenetet veszített fogadóként a következő játékban. A rövidítés is fordulatos volt, végül Balázs a második meccslabdáját értékesítve megnyerte a 2 óra 39 percen át tartó összecsapást.

Eredmény – ATP-torna, Umag, 2. forduló (a 8 közé jutásért)

Balázs Attila – Filip Krajinovic (szerb, 6.) 6-3, 6-7 (7-1), 7-6 (7-5)

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Ajánlott videó

Olvasói sztorik