Sport

Vizes vb: egy hetedik helyünk is van már

Az Apáthy Anna, Dávid Janka, Di Franco Alice, Farkas Dóra, Gács Boglárka, Götz Lilien, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Szabó Anna, Teravágimov Virág összeállítású együttes 77,5667 pontot kapott a gyakorlatára, amivel csak a thaiföldieket tudta megelőzni a mezőnyből.

A magyar csapat a Hihetetlen család című rajzfilm betétdalára mutatta be kűrjét, azaz egy rendkívül vidám hangulatú gyakorlatot láthattak a nézők. A világbajnokságon most debütáló highligtban 2 perc 30 másodpercük van a csapatoknak, hogy bemutassák gyakorlatukat, amelyekben sokkal inkább az akrobatikus, látványosabb, közönségszórakoztatóbb, kevésbé művészi elemek szerepelnek.

Nagyon örülünk, mert az akrobatikus elem remekül sikerült, magasabb pontot kaptunk, mint tegnap. Érdemes volt ilyen sokat edzeni az elmúlt fél évben. Együtt volt a csapat, megvolt köztük az összhang, bizakodóak vagyunk a folytatást illetően

– nyilatkozta Natalija Taraszova szövetségi kapitány.

Az együttesből Di Franco Alice és Götz Lilien a verseny után az M4 Sportnak elmondta: év eleje óta napi négy-hat órát edzettek, aminek meglett az eredménye. Kiemelték: a highlightban nagyon fontos a pontos formáció és az emelés, különösen utóbbiba tettek sok munkát a felkészülés során.

Nem fáradtunk el, mert ez egy rövid kűr, mégis meg lehet mutatni benne, milyen látványelemeket tudunk

– tették hozzá.
Az aranyérmet az ukránok szerezték meg, akik magabiztosan végeztek az egymással nagy csatát vívó olaszok és spanyolok előtt.

(Kiemelt kép: a magyar csapat, MTI/Kovács Tamás)

Vizes vb, szinkronúszás, highlight

1, Ukrajna 94,5000 pont
2. Olaszország 91,7333
3. Spanyolország 91,1333
…7. MAGYARORSZÁG 77,5667

Ajánlott videó

Olvasói sztorik