Sport

Karakas és Csernoviczki is bronzéremért küzdhet Budapesten

Csernoviczki Éva és Karakas Hedvig is a bronzéremért küzdhet a budapesti Papp László Sportarénában zajló cselgáncs Grand Prix pénteki nyitónapján.

A 48 kilogrammban olimpiai bronzérmes Csernoviczki a négy között a japán Tonaki Funával csapott össze. A tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka, eddigi két meccsükön kikapott ázsiai riválisától, először éppen a budapesti GP-n, 2015-ben. A harmadik csataában már 15 másodperc elteltével vazaarival vezetett a magyar dzsúdós, ám másfél percnél a 2017-es világbajnok Tonaki leszorítást kezdeményezett, és győzött. Csernoviczki a bronzéremért az ukrán Marina Csernyakkal küzd meg.

Az 57 kilogrammosoknál a világbajnoki harmadik Karakas Hedvig az olimpiai címvédő brazil Rafaela Silvával csapott össze. Négy percen át csak intéseket hozott a küzdelem, majd az aranypontig tartó ráadás harmadik percében Silva kilépésért megkapta harmadik intését. A csarnok ünnepelni kezdett, de a bíró visszavonta az ítéletet, majd két perccel később a brazil egy dobásra ippont kapott és nyert. Karakas a bronzéremért a lengyel Anna Borowskával csap össze.

Kiemelt képünkön Karakas Hedvig küzd az elődöntőben. Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik