Sport

Váratlanul visszavonul a magyar válogatott hokis

Meglepő hírt dobott be az uborkaszezon közepén a jegkorongblog.hu:

visszavonul Orbán Attila.

A 29 éves magyar válogatott hokis azt mondta, most jött el a pillanat, hogy döntsön a hogyan továbbról. És belátta, hogy egy fenékkel nem tud két lovat megülni, márpedig mester diplomázni szeretne, vinni a vállalkozását, és szavaiból arra is lehet következtetni, hogy nem távolodna el a jégkorongtól, de már nem játékosként szeretné kivenni a részét belőle.

Minden ember életében az első szerelem a meghatározó. Nekem ez a jégkorong volt. Nagyon sokat kaptam a hokitól több mint két évtizedes pályafutásom alatt. Megtanultam harcolni, másokért küzdeni, a kitűzött célokat elérni, megismertem önmagam, és mint az élet sok területén, rájöttem, miként kell kezelni az alázatos győzelmet és az emelt fővel megszenvedett vereséget. Ezek az útmutatók, amelyek meghatározzák majd az életem következő szakaszát. Érvényesíteni szeretném megszerzett tapasztalataimat. Elégedett vagyok a pályafutásommal, amire vágytam, amilyen célt kitűztem magam elé, azt elértem

– mondta Orbán Attila.

A támadásban is erős védő Dunaújvárosban, Fehérváron, majd legutóbb a Hokiklub Budapestben játszott. 325 alapszakasz-meccs van a lábában az EBEL-ben, azaz az osztrák bázisú hokiligában, ezeken 52 pontot szerzett. 2011 óta szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt a Krakkóban a feljutást kiharcoló csapatnak, az elitvébén viszont nem játszott, az utolsó keretszűkítésnél ő is kiesett a csapatból.

Egy korábbi összeállítás Orbánról:

Nyitó kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik