Sport

Londoni olimpiai bajnokunknak valósággal szétrobbant a belső térdszalagja

pars krisztián (ingyenes, )
pars krisztián (ingyenes, )

A Londonban kalapácsát 80,59 méterre dobó és ezzel 2012-ben olimpiai aranyérmet nyerő Pars Krisztián másfél éves eltiltása július 13-án, szombaton jár le. Tavaly áprilisban kirobban doppingügye után az atléták doppingeseteit listázó hivatalos oldalon, az Athletics Intregrity Uniton idén januárban az neve mellett már azt állt, kokaint találtak a szervezetében.

A 37 éves sportoló az ügy kirobbanása után úgy fogalmazott; „Az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak”.

Parsnak a júniusi edzésein már szépen felépített 76 méteres dobásai is voltak, tehát joggal bízhatott abban, hogy a július végi országos bajnokságon legalább ilyen messze repül a kalapácsa, ami egyben a világbajnoki részvételhez szükséges szint teljesítését is jelentené. Akár örülhetne is, hogy túl van élete egyik legnehezebb időszakán, ám most újabb, ezúttal súlyosabb gondja akadt. Fáj a térde dobás közben.

Amit másfél hónapja Dr. Majzik Ernő sportsebész szakorvos mondott, és az MRI vizsgálat is alátámasztott, az nagyon rosszul hangzott. Szerinte a belső térdszalagom valósággal szétrobbant, ezért aligha úszom meg operáció és szalagpótlás nélkül, ami minimum négy hónapra kivonna a forgalomból. Akármilyen későn is kezdődik az idei világbajnokság Dohában, kötve hiszem, hogy a rajtig újra fel tudnám hozni magamat, ebbe viszont semmiképpen se szeretnék belenyugodni

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a szombathelyi atléta. Elárulta azt is, kapott négy injekciót, de azok is csak ideig-óráig szüntették meg a fájdalmait. Amint a dobókörbe állt és elindította forgást, azonnal belehasított a térdébe a fájdalom, nem is kicsit.

Pars állítja, nála többször magyar atlétát még soha nem műtöttek meg, de tény az is, mindig sikerült visszaküzdenie magát a legjobbak közé. Egy újabb műtét viszont – pályafutása során ez lenne a tizenegyedik – olyan akadályt állítana elé, aminek következtében a további sportkarrierje is veszélybe kerülhet.

Ma éppen Győrbe igyekezek, ahol Dr. Balogh Péter főorvos úr véleményét is szeretném kikérni. Nála is megfordultam már korábban, amikor a bal vállamat kellett műtenie. Sajnos kedden is „orvos napom” lesz, kis közbenjárással sikerült elintézni, hogy Budapesten a hónapokra előre betáblázott Dr. Hangody László traumatológus és ortopéd sebész professzor is alaposan szemügyre vegye a fájós térdemet. Merem remélni, hogy van áthidaló, más szóval műtétmentes megoldás is

– nyilatkozta bizakodóan Pars. (Kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik