Sport

Új bajnoka van a magyar amerikaifoci-ligának

A Fehérvár Enthroners nyerte a 2019-re átalakított magyar amerikaifutball-ligát (HFL), miután a vasárnapi fináléban 14-12-re legyőzte az ukrán Kijev Capitals együttesét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2019-ben hat csapat alkotta az élvonal mezőnyét, amelyben mindenki egyszer csapott össze ellenfelével. Az így kialakult ötmeccses alapszakasz után az első két kiemelt elődöntőbe jutott, a másik négy csapatnak selejteznie kellett egymással.

Érdekesség, hogy a hatos közül éppen az a két együttes jutott fináléba, amely sosem nyert még magyar bajnoki címet – igaz, a Kijev Capitals idén először kapott meghívást.

Az tehát a döntő előtt biztos volt, hogy új bajnoka lesz a HFL-nek, a szombati meccsen pedig ez a fehérváriaknak sikerült. A döntő első fele az Enthronersé volt, a másodikban azonban az ukránok nagyon szorongattak, ám a jutalomrúgásokkal meggyűlt a bajuk: az elsőt elhibázták, a másodiknál pedig nem sikerült a váratlannak szánt passzkísérlet. Két-két TD után így a fehérváriak nyerték a bajnoki címet.

Végeredmény – HFL, döntő

Fehérvár Enthroners-Kijev Capitals (ukrán) 14-12 (7-0, 7-0, 0-6, 0-6)

Kiemelt kép: facebook.com/fehervarenthroners/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik