Sport

Junior úszó Eb: három magyar érem és egy nagy egyéni csúcs a harmadik napon

Három érmet szereztek a magyar úszók a kazanyi junior Európa-bajnokság harmadik versenynapján, de összejött egy egyéni csúcs is.

Török Dominik Márk a legjobb idővel érkezett a 200 pillangó fináléjába, ahol azonban két cseh ellenfele feladta a lekét a rajtnál. Török közöttük úszva inkább a saját tempójában haladt, majd a második százon fokozatosan gyorsult, a végére pedig nagy hajrában lehagyta a cseheket, végül az ukrán Igor Trojanovszkij mögött második lett.

Mihályvári-Farkas Viktória 1500-on gyorson harmadik helyen zárt 16:26.03-as idővel, ami számára óriási egyéni csúcsot jelent.

El sem hiszem, hogy sikerült megint érmet szerezni, nagyon boldog vagyok most. Tudom, hogy nem a legfényesebb érem, de számomra ez óriási öröm, hiszen ez mégiscsak a junior Európa-bajnokság. Sokat segített, hogy a táv feléig kábé együtt úsztam az olasz lánnyal, ennek is köszönhető ez az időeredmény, ami engem is meglepett, mert nem is hittem, hogy képes vagyok erre

– mondta a bronzérem átvétele után a Magyar Úszó Szövetségnek.

Ezután következett a férfi 4×200-as gyorsváltó, ahol Zombori Gábornak és Ulrich Botondnak köszönhetően a táv feléig a második helyen haladt a magyar csapat. Bár Pap Bálint egy ponton negyedikként fordult, később beleerősített, és egyre jobban el tudott jönni a görögöktől, végül pedig Fábián Milán óriási csatában behozta a mieinket a harmadik helyre. Az előny 2.4 másodperc volt a negyedik görögök előtt.

A harmadik versenynapon Békési Eszter finálézott még, ám ő 200 mellen végül a 7. helyen zárt.

Eredmények – junior úszó Európa-bajnokság

Férfiak
200m pillangó
2. Török Dominik Márk 1:58.79

4x200m gyorsváltó
3. Magyarország (Zombori Gábor, Ulrich Botond, Pap Bálint, Fábián Milán) 7:21.61 

Nők
1500m gyors
3. Mihályvári-Farkas Viktória 16:26.03

200m mell
7. Békési Eszter 2:28.88

Kiemelt kép: musz.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik