Sport

Nagy László: Mindenki más többre tartja a kézilabdánkat, mint mi magunk

Nagy László már a kézilabda-szövetség szakmai alelnökeként adott nyilatkozatot, arról, hogy szerinte a stabilitás megteremtése és a kiegyensúlyozott teljesítmény a legfontosabb a férfiválogatottnál. Emellett még az erőnlétet, a taktikát és a közös munkát emelte ki.

A világbajnokságon látszott, hogy kicsit elfogytunk a torna végére, legalábbis a legjobbakhoz képest. A válogatott tagjait legutóbb június elején mértük föl, az eredmények alapján személyre szabott programot kaptak a játékosok, az ő feladatuk, hogy elvégezzék a munkát, októberben pedig visszamérjük a csapatot, akkor már tendenciákat is vizsgálhatunk – ennek fényében folytathatja majd az együttes az erőnléti feladatokat. Nagyon fontosnak tartom, és egyáltalán nem gondolom lehetetlennek, hogy ezen a területen a világelittel azonos szintre kerüljünk válogatottként

mondta a szövetség honlapján Nagy, aki hozzátette, terveznek majd plusz összetartásokat is a hivatalos heteken túl, amihez a klubok is hozzájárulnak.

Nagy László: Ez az én harmincnyolc évem feketén-fehéren
A 209-szeres válogatott kézilabdázó ikon élettörténete egyes szám első személyben.

Nagy László szerint a bizalom és az önbizalom az a két dolog, amiben mindenképp előrébb kell lépni:

  • az egyik a közös munkába vetetett hit a sportág szereplői körében;
  • a másik pedig a kerettagok önbizalma.

Sok véleménnyel találkozom szerte a világon, és szinte mindenki jóval magasabbra taksálja a magyar válogatottat a játékosok tudása alapján, mint mi magunk, ez pedig az eredményességünkre is visszahat. Ezen jó lenne változtatni, ennek kulcsa pedig az önbizalom.

Nagy kérdés, hogy ki fogja majd irányítani a férfiválogatottat, miután a Csoknyai István, Vladan Matics kettős nem kapott új szerződést. A hírekben már a korábbi veszprémi Chema Rodriguez neve is felmerült, Nagy azonban még türelmet kért.

Folyamatosan egyeztetünk, szeretnénk a legjobb megoldást megtalálni a tervek, célok alapján. Amint időszerű lesz, természetesen konkrétumokról is értesülni fog minden érdeklődő kézilabdabarát, addig is még szeretnék türelmet kérni.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik