Sport lineup

Helikopterről követték a Toronto kosarasának minden lépését

Feje tetejére állt az NBA. Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban a napokban nyitott a szabadügynök-piac, amelynek első óráiban a klubok több mint hárommilliárd dollárt költöttek a szabadon igazolható játékosokra. A legtöbb sztárt már sikerült leláncolni, egy valaki azonban még nem döntött a jövőjéről.

Ő Kawhi Leonard, aki nagydöntő MVP-ként vezette bajnoki címig a Toronto Raptorst.

Leonard 2011-ben került a ligába, a San Antonióban játszott az első hét szezonjában, 2014-ben bajnok volt a texasiakkal, akkor is ő volt a finálé legértékesebb játékosa. Megromlott aztán a viszonya a Spursszel és Los Angelesbe akart igazolni, a San Antonio azonban Torontóba cserélte végül.

Pár óra alatt feje tetejére állt az NBA
Elég erősen indult a szabadügynök-piac.

Épp ez most az érdekes, mindkét Los Angeles-i csapatnak, a LeBron James-féle Lakersnek, valamint a Clippersnek is megvan az esélye a megszerzésére. Leonard tárgyalt is a két franchise-zal, majd szerdán visszarepült Torontóba egy magángéppel. Ennek az útjára figyelt pár kanadai drukker, majd a CP24 nevű csatorna is, amely helikoptert küldött a torontói reptérre és onnantól kezdve, hogy leszállt a Kawhi Leonardot szállító gép, végig követték a játékos útját.

A CP24 csatorna talán kicsit túllőtt a célon:

Bár sokan szerdára várták a válaszát, Leonard még nem döntött. A korábbi NBA-játékos, Jalen Rose értesülései szerint maradni fog Torontóban, ahová két évre ír alá, és a Raptorsnál abban bíznak, hogy mivel csütörtökön van az amerikaiak nemzeti ünnepe, amikor leáll az élet, jelzésértékű lehet, hogy a játékos nem kötelezte el magát még ez előtt Los Angelesbe.

Így született Amerika árnyékában új királyság
A Toronto Raptors egy lesajnált, kanadai franchise-ból lett a világ egyik legizgalmasabb, legérdekesebb csapata és az NBA új bajnoka. Az út tele volt buktatókkal, rossz döntésekkel, de a végén mégis összeállt a kép.

A valóság viszont alighanem az, hogy Kawhi Leonard megfontolt döntést szeretne meghozni. A Torontóval csak most egyeztetett, és hagy magának elég időt, hogy a legjobb döntést hozza meg. 28 éves, úgyhogy pont a legjobb korban van, mindenki őt akarja, tényleg nincs miért kapkodnia.

Nyitókép: Vaughn Ridley/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik