Sport

Óriási fiatalításba kezdett a Ferencváros

Király Sándor, a Ferencváros férfi kézilabda szakág- és utánpótlás-vezető évértékelőt tartott, amelyben elárulta, merre tart majd a szakág a jövőben.

Mint elmondta, eredetileg az első hatba kerülés volt a Fradi célja, ám a sok erős középcsapattal és a rengeteg sérülttel nem számolt a klub. A jövőben teljesen más jellegű célt tűzött ki az FTC: a válogatott gerincét szeretnék kinevelni a zöld-fehérek.

Legfőbb célunk az, hogy minél több lehetőséget adjunk azoknak a fiatal magyar játékosoknak, akik a jövő válogatottjának gerincét alkothatják. Stabil középcsapat szeretnénk lenni a következő évben is, de a célkitűzésünket most nem feltétlenül helyezésben mérjük, sokkal inkább abban, hogy mennyit tudunk tenni a magyar kézilabdáért, a magyar kézilabda jövőjéért.

A ferencvárosi szakember megjegyezte, négy-négy serdülő és ifjúsági válogatottjuk mellé érkezett még

  • Győri Kristóf és Schäffer Zsolt, akik a junior válogatottal készülnek a világbajnokságra,
  • a 23 éves Nagy Bence, aki  felnőtt B válogatott,
  • a 24 éves Bohács Sándor, aki a felnőtt A válogatott bővebb keretébe is meghívót kapott már,
  • és kakukktojásként a szerb junior válogatott átlövő Nikola Ivanovics.

A Fradi évek óta apró lépésekkel jutott egyre előrébb, az NB I/B megnyerése után sikerült bennmaradnia az első osztályban, az elmúlt évhez képest pedig öt helyet javított a tabellán. Kérdés, a nagy fiatalítás mellett mennyire marad meg az eredményesség.

Kiemelt képen Szakály Benedek. Fotó: fradi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik