Sport lineup

A Jehova Tanúit választotta, visszavonul az NBA-játékos

Darren Collison váratlanul bejelentette, hogy visszavonul a profi kosárlabdától, hogy a jövőben a családjára és a Jehova Tanúira tudjon koncentrálni, írja az ESPN.

Bár még mindig imádok kosárlabdázni, tudom, hogy van ennél fontosabb: a családom és a hitem. Egyike vagyok Jehova Tanúinak, a hitem jelent számomra mindent. Rengeteg örömömet leltem abban, hogy világszerte segítettem másoknak – ehhez semmi sem hasonlítható. Épp ezért döntöttem úgy, hogy 31 évesen visszavonulok

– mondta Collison.

Döntése azért is lepett meg mindenkit, mert az Indiana Pacers irányítója a legjobb korban van, 31 éves, ráadásul az amerikai sportújságírók szerint a nyári szabadügynökpiacon simán adtak volna neki olyan szerződést, ami 10-12 millió dollárt hozott volna neki évente. Eddig összesen 43 millió dollárt keresett.

Darren Collisont 2009-ben drafolta le a New Orleans Hornets az első körben, ezután játszott az Indianában (kétszer), Orlandóban, Dallasban, a Los Angeles Cippersnél és a Sacramento Kingsnél is. 708 alapszakasz-meccsen játszott, 12,5 pontot és 5 assztitot átlagolt mérkőzésenként. Csapataival ötször jutott be a rájátszásba.

Nyitókép: Michael Hickey/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik