Sport

Három meccsre meszelték a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusát

Három mérkőzésre eltiltották Kardos Gergelyt, a Belgrádban zajló nyolccsapatos világliga szuperdöntőn szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott kapusát.

A nemzetközi szövetség (FINA) vízilabda technikai bizottsága a helyszínen kielemezte az ausztrálok elleni negyeddöntős felvételeket, és azt állapította meg, hogy a magyar kapus a negyedik negyedben szándékosan sérülést okozott egyik ellenfelének, aki vérző fejjel hagyta el a medencét.

Mindez azt jelenti, hogy Kardosnak ki kell hagynia a torna hátralévő részét. Továbbá a magyar csapat következő három tétmérkőzésén csak 12 játékos szerepelhet, így a kvangdzsui világbajnokság első fordulójában, Új-Zéland ellen is egyel kevesebb magyar játékos lesz nevezhető.

Frissítünk!

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás reagált az eltiltásra.

 

„Hivatalos e-mailt kaptunk a FINA-tól, miszerint videófelvétel alapján Kardos Gergelyt a soron következő három mérkőzésre eltiltották. Természetesen megnéztük a jelenetet, illetve az ausztrál szövetségi kapitánnyal is beszéltem az esetről, mert a meccs közben még ha észleltük is mindannyian a sérülést, nem tűnt szándékos mozdulatnak egyik szakvezetésnek sem, sőt, ott, abban a pillanatban a játékvezetőknek sem. A felvétel alapján látszik a két játékos ütközése, de Roach sem észlelte a játék közben a szándékosságot, nem áll meg a jelenet után, hogy reklamáljon az ütés miatt. Sajnáljuk az esetet, de biztos vagyok benne, hogy ez inkább egy rossz kapuból való kimozdulás következménye volt. Óvással, vagy egyéb jogorvoslattal élni nem kívánunk, adott helyzetben nem látjuk értelmét, ha FINA szakemberei így látták. Elfogadjuk a kirótt szankciót, a szombati és a vasárnapi napon Bisztritsányi Dávid fogja védeni kapunkat.”

Kiemelt fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik