Sport

2021-ben Budapest rendezi az Európai Lovasjátékokat

Amilyen világversenyt mostanában Magyarország megpályáz, azt  általában meg is nyeri. A Magyar Lovassport Szövetség például a 2021. évi Európai Lovasjátékok megrendezésére kandidált, amely nem más, mint a lovassport öt szakágának – díjlovasok, a para díjlovasok, a díjugratók, a négyesfogathajtók, valamint a lovastornászok – összevont Európa-bajnoksága.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, tizenkétszeres fogathajtó világbajnok vezetésével, szakértők bevonásával kereken másfél éven át dolgozott Európa legrangosabb lovas rendezvényének pályázati anyagán, amelyet március 29-én Lausanne-ban prezentáltak a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) számára.

Úgy látszik, az írásos dokumentáció és a kampányfilm kellő hatást ért el, mert FEI június 20-ai ülésén elfogadta a Magyar Lovassport Szövetség pályázatát és Magyarországot bízta meg a 2021.évi Európa-bajnokság megrendezésével.

Helyszín a budapesti Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda lesz, elöbin egy 15 ezres lovasaréna felépítését ígérte a reklámfilm. 1971-ben a Vadászati Világkiállítás keretében Budapesten rendezték az I. Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, hatalmas magyar sikerrel: Abonyi Imre egyéni és az Abonyi, Fülöp Sándor, Papp József Eb-győzelmével.

Magyarország eddig tizenkét fogathajtó világ-, három Európa – bajnokságot, tizenkét Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános- és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek – Magyarországnak szól. A világjátékoknak – kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európa-bajnokság

– kommentálta a magyar pályázat győzelmét Lázár Vilmos a szövetség honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik