Sport

Özönvízszerű eső miatt szakadt félbe a magyar pólósok meccse

Óriási vihar miatt félbeszakadt a magyar-spanyol mérkőzés a férfi vízilabda világliga Belgrádban zajló nyolccsapatos szuperdöntőjének szerdai játéknapján, írja az MTI. Egy hosszabb szünet után tudták csak befejezni a meccset, amely 11-11-es rendes játékidőt követően büntetőkkel dőlt el, a magyarok győztek.

A találkozó 9-8-as spanyol vezetésnél a negyedik negyed kezdete előtt állt meg, ekkor a szervezők húszperces szünetet rendeltek el, azonban az özönvízszerű eső ezután is csak erősödött. Mindeközben az újságírók a médiaközpontba menekültek, ott azonban leszakadt a mennyezet egy darabja, a víz pedig bezúdult.

A találkozót aztán, ha némi késéssel, de sikerült befejezni még szerdán: a rendes játékidő 11-11-gyel ért véget, igaz, nem kizárt, hoyg a magyarok a végén gólt dobtak, de mivel csak tesztelik a videóbírós rendszert, majd csak később derül ki, hogy a labda bent volt-e a kapuban. A büntetőknél már sokkal magabiztosabbak volt a magyar csapat, Kardos Gergely kétszer is védett, így végül 15-12-re győztünk. Pásztor Mátyás négy találatával volt a mieink legeredményesebb játékosa – őt a negyedik negyedben piros lappal kiállították.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport

Magyarország-Spanyolország 15-12 (2-3, 3-3, 3-3, 3-2, 4-1) – ötméteresekkel

 

gólszerzők: Pásztor 4, Bátori, 2, Kállay, Jansik D., Nagy Á., Erdélyi, Várnai 1-1, illetve Granados 4, Mallarach 3, Munarriz, Perrone Rocha, Barroso, De Toro 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik