Sport

Hosszú edzője: Két lépéssel járunk mindenki előtt

Sokan meglepődtek, amikor Hosszú Katinka a Shane Tusuppal történt szakítás után Petrov Árpádot választotta edzőjének. Az elmúlt időszakban elért eredmények aztán Hosszú döntésének helyességét igazolták, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok például a hétvégén egyéni csúcsot úszott 100 méter pillangón.

Hosszú: Az én koromban ez nagy szó
Két aranyat is nyert Barcelonában, az egyiket a világ idei legjobbjával, a másikat egyéni csúccsal.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban Petrov azt mondta, egyáltalán nincs nehéz dolga Hosszúval, akit próbált már sok tekintetben formálni, és úgy érzi, sikerrel is járt.

A Katinka-jelenség, ha ilyen közel vagy hozzá, megköveteli és egyben katalizálja is azt a fegyelmet és szenvedélyt, amit ő képvisel. Hihetetlenül magával ragadó. Fegyelmezettebb és energikusabb ember lettem mellette

– mondta Petrov a tanítványáról.

Aki szerinte már nem igazán tud hova fejlődni, mivel 99 százalékon áll, de a maradék egy százalékhoz nagyon sokat kell hozzátennie. Az edző azt mondja, igazán komolyan még egyszer sem vesztek össze Hosszúval, legalábbis olyan nem volt, hogy három, talán kicsit drasztikus egymásra szólással ne intézték volna el a helyzetet.

Vidám, szenvedélyes, kemény

– ezzel a három jelzővel írta le Petrov Hosszút, bár utólag változtatott volna, és a szenvedélyes lett volna a lista elején.

„Az, amit látnak az emberek, őszinte kép rólunk. Két lépéssel járunk mindenki előtt, mindannyiunknak biztonságot ad ez a szoros kapocs közöttünk” – magyarázta Petrov, aki elárulta, a júliusi dél-koreai vébén a 200 és 400 vegyesen lesz a fókusz, de néhány számban még indulni fog tanítványa. Pezsgőt viszont a vébé után sem bontanak, azzal ráérnek az olimpia végén.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik