Sport

Szabó Szebasztián a világycsúcstartó legyőzésével indított magyar úszóként

A Mare Nostrum versenysorozatban immár magyar versenyzőként ugrott medencébe Szabó Szebasztián. A kvandzsui világbajnokságon már a magyar válogatottat erősítő úszó „bemutatkozása” jól sikerült, 50 méter pillangón úgy nyert aranyérmet 23.27-es idővel, hogy a szám aktuális világcsúcstartóját, az ukrán Andrij Govorovot is maga mögé tudta szorítani.

Érthető módon a győri versenyző edzője, Petrov Iván elégedetten értékelte az első, monacói állomás eredményét.

Jó eredmény, különösen mivel nem volt kipihent, de az idő mellett inkább az biztató, hogy legyőzte Govorovot. Ez a terhelés a hosszú távú felkészülés része, Szebinek sok-sok versenyre van szüksége, hogy az igazán fontos versenyeken is jól tudjon majd teljesíteni. Ebből az eredményből önbizalmat meríthet, de ennél többet nem jelent, a vébén ennél is jobban kell teljesíteni, akklimatizálódni kell, elkerülni a betegségeket, stb… Tegnap tíz órát rostokoltunk Nizzában és ma is kisebb megfázással, fáradtan fog versenyezni, de ez is hasznos tapasztalatszerzés mindenkinek, hiszen ugyanez előfordulhat majd a világbajnokság előtt is.

– összegzett Szabó edzője.

A Mare Nostrum kedden és szerdán Canet-en-Roussillonban, Franciaországban folytatódik, végül a hétvégén Barcelonában zárul majd.

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik