Sport lineup

Lehet, hogy egy dobáson múlt egy ország boldogsága?

Az életben maradásért játszott az NBA-címvédő Golden State Warriors a története első nagydöntőjében 3-1-es vezető Toronto Raptors ellen. A Golden State erre a meccsre még a sérült Kevin Durantot is bevetette, de ez a visszájára sült el, mert Durant a második negyedik elején Achilles-ín-sérülést szenvedett, és hordágyon hagyta el a csarnokot.

Társai érte is hajtottak, de két és fél perccel a vége előtt még hat ponttal vezetett a bajnoki cím küszöbén álló Toronto. De kosárlabdában ez hosszú idő, és a Warriors egy 9-0-s sorozatot kivágva hárompontos előnyt hozott össze.

A Toronto két büntetővel feljött egy pontra és végül az utolsó támadásnál a győzelemért támadhatott, de Kyle Lowry dobásába Desmond Green beleért, így 106-105-re a Golden State nyert, amely a hatodik meccset hazai pályán vívja majd.

A címvédőnél Stephen Curry 31, Kyle Thompson 26 pontot szerzett, a másik oldalon Kawhi Leonard volt a legeredményesebb, aki szintén 26 pontot szerzett. A Warriors-játékosok öröme azonban nem volt teljes, Durant sérülése miatt mindannyian szomorúan nyilatkoztak, ha Achilles-ín-szakadás lesz a diagnózis, az akár akár egyéves kihagyást is jelenthet.

Eredmény, döntő, 5. mérkőzés:

Toronto Raptors – Golden State Warriors 105-106
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a Toronto javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik