Sport

A vezetőedző öccsét szerződtették Diósgyőrben

A szlovén válogatott David Rodman a szlovák élvonalban szereplő DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapatához igazolt. A 35 esztendős csatár a miskolciak áprilisban bejelentett vezetőedzője, a két évvel idősebb Marcel Rodman öccse.

A diósgyőriek tájékoztatása szerint 345 alkalommal lépett jégre az osztrák ligában (EBEL), többek között háromszor nyert szlovén bajnokságot, emellett részt vett két olimpián és tizenkét világbajnokságon is. Az elmúlt szezont szülővárosa csapatában, a HDD Jesenicében amellyel az Alpesi Liga elődöntőig, illetve szlovén bajnoki fináléig jutott.

Úgy gondolom, hogy a tapasztalatával segíteni fogja a csapatot. Magas játékintelligenciával rendelkezik, remekül látja és olvassa a játékot. Ő az a fajta játékos, aki a legfontosabb meccseken nyújtja a legjobbját és képes ezeket a találkozókat eldönteni. Az ő kreativitásával és a többi játékosunk sebességével nagyon veszélyesek leszünk támadásban

– jellemezte öccsét a DVTK vezetőedzője.

A magát technikás játékosként jellemző új igazolás rámutatott: nem fog problémát okozni számukra, hogy a bátyja a vezetőedző, hiszen az öltözőben profin viselkednek. Emellett korábban is dolgoztak már együtt, a Jesenicében is a bátyja volt az edző.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik