Sport

Csak kapkodtuk a fejünket: őrülten izgalmas elődöntőt játszottak a Roland Garroson

Bejutott a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros döntőjébe az ausztrál Ashleigh Barty. A nyolcadik kiemelt az orosz szülők gyermekeként már Amerikában született és amerikai színekben játszó Amanda Anisimovát verte három szettben.

De milyen meccsen!

Nagyon úgy tűnt, hogy Barty elég simán jut tovább, 5-0-ra vezetett az első szettben és két játszmalabdája volt, azonban Anisimova hárította ezeket, szépített, majd fokozatosan feljavulva 6-5-re fordított, végül rövidítésben megnyerte a felvonást.

A második szettben a 17 éves lány már 3-0-ra vezetett, amikor hirtelen megtorpant, Barty pedig zsinórban hat gémet nyerve behúzta a játszmát.

A döntő felvonásban 1-1-nél Anisimova brékelt, de aztán az ausztrál fogadóként nyert pontot, majd fordított, az amerikai lánynak így 5-2-nél a meccsben maradásért kellett adogatnia. Bartynak volt három meccslabdája, de beleremegett, így Anisimova megnyerte a gémet, de aztán az ausztrál kiszerválta a meccset – a hatodik meccslabdát értékesítette – és élete első Grand Slam-döntőjére készülhet.

Ellenfele majd a cseh Markéta Vondrousová lesz. A 19 éves játékos két szoros szettben győzte le a magyar származású, de brit színekben játszó Konta Johannát. Konta mindkét szettben vezetett 5-3-ra, az elsőben volt három játszmalabdája is. Vondrousovának is ez lesz az első Grand Slam-döntője.

Eredmények – Roland Garros, elődöntők, nők

Ashleigh Barty (ausztrál, 8.) – Amanda Anisimova (amerikai) 6-7 (7-4), 6-3, 6-3

Markéta Vondrousová (cseh) – Konta Johanna (brit, 26.) 7-5, 7-6 (7-2)

Nyitókép: Christophe ARCHAMBAULT / AFP 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik