Sport lineup

A frusztráló vereség közben már a szurkolók is egymást verték

A vendég St. Louis Blues 2-1-re nyert a Boston Bruins ellen csütörtökön, és ezzel egy győzelemre került története első Stanley Kupa megszerzésétől az NHL nagydöntőjében.

A meccset eldöntő gólon még sokat fognak vitatkozni.

Két harmad után 1-0-ra vezetett a St. Louis, amely a harmadik játékrészben megduplázta az előnyét. Igen ám, csakhogy David Perron találata előtt kiütötték a bostoni Noel Acciari lábát, a játékvezetők azonban nem fújtak szabálytalanságot. Acciari pedig fejjel zuhant a jégre, majd azt is vizsgálták, nem szenvedett-e agyrázkódást.

Az összefoglaló:

Természetesen az volt az első gondolatom, hogy elmaradt egy kibaszott fújás. A bíró orra előtt történt, elveszítettük az egyik játékosunkat. Óriási hatással volt ez a meccsre

mondta a Bruins vezetőedzője, Bruce Cassidy.

És valóban döntő volt ez a szituáció, mert a Boston bár szépített, egyenlíteni nem tudott. Így ráadásul a Blues pályáján kellene nyerni ahhoz, hogy életben maradjon a párharcban.

Mindeközben a lelátón is történtek furcsa dolgok, legalábbis amerikai szurkolóktól azért nem megszokott, hogy összeverekedjenek – de azért előfordul néha. Most a Bruins-drukkerek közt támadt nézeteltérés, négyen kezdték verni egymást, amit a közelben ülők végigkameráztak.

Az 1967-ben alapított St. Louis Blues még sosem nyerte meg a Stanley Kupát, pedig az első három szezonjában mindig döntőzött, de akkor még meccset sem tudott nyerni. Ez most a negyedik fináléja a csapatnak.

Eredmény – Stanley Kupa-döntő, 5. mérkőzés

Boston Bruins – St. Louis Blues 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-2 a St. Louis javára.

Nyitókép: Patrick Smith/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik