Sport

Két meccs után is nulla pontja van a női pólóválogatottnak

A magyar válogatott simán, 14-9-re kikapott az orosz csapattól a Duna Arénában zajló női vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének szerdai második fordulójában, írja az MTI. A magyarok, akik kedden 12-9-es vereséget szenvedtek az olimpiai és világbajnok amerikai csapattól, csütörtökön 18.30-tól a kanadaiak ellen zárják a csoportkört, ahonnan minden csapat bejut az egyenes kieséses szakaszba.

A torna győztese elsőként szerez indulási jogot a tokiói olimpiára.

Ugyan védekezésben jól kezdett a magyar csapat – az oroszok csak egy megúszásból tudtak gólt szerezni -, elöl nehezen vette fel a ritmust és közel öt percig nem talált a hálóba. A folytatásban is jobbak voltak az oroszok, a harmadik negyedben volt olyan periódus, amikor Gangl Edina védései tartották a lelket a házigazdában. A zárónegyed legelején Prokofjeva újabb szép megmozdulása végleg eldöntötte a találkozót, amely egy adok-kapok gólpárbajjal zárult, de összességében rendkívül könnyedén nyertek a vendégek.

Női világliga, szuperdöntő (Duna Aréna), csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Oroszország-Magyarország 14-9 (4-3, 3-1, 2-1, 5-4)

gólszerzők: Prokofjeva 4, Bersneva 3, Szoboljeva, Karimova 2-2, Szimanovics, Szerzsantova, Tolkunova 1-1, illetve Szilágyi 3, Illés 2, Rybanska, Csabai-Tóth, Parkes, Keszthely 1-1

 

A csoport állása: 1. Egyesült Államok 6 pont, 2. Oroszország 5, 3. Kanada 1, 4. Magyarország 0

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik