Sport lineup

Egy baseballos úgy kapta el a labdát, mintha gumiból lenne a csontja

A Milwaukee Brewers dobója, Jeremy Jeffress talán nem túlzás állítani, hogy bemutatta minden idők egyik legnagyobb elkapását. A baseballos a Minnesota Twins elleni meccs ötödik inningjében Williams Astudillo úgy ütötte vissza a labdáját, hogy szinte biztosnak tűnt, fejen találja majd Jeffresst.

A baleset azonban elmaradt, szenzációs refexének hála olyan mozdulattal kapta el az ütést a Milwaukee játékosa, hogy a Mátrixba is nyugodtan bevághatnák a jelenetet.

Egy ilyen labda akár 145-160 km/órás sebességgel is száguldhat a levegőben, így aztán önmagában sem egyszerű elcsípni. Hát még akkor, ha az embernek a másodperc töredéke alatt van ideje reagálni erre? Nem hiába hasonlították a kultikus film egyik jelenetéhez a bravúros elkapást.

Jeffress egyébként a meccs után elárulta, hogy azért maradt a gyepen, mert szinte sokkos állapotban volt a történtek miatt, meg volt róla győződve, hogy végzetes ütés éri majd a fejét. Szerencsére nem így lett, a közönség tapsviharában lecserélt dobónak semmi baja sem lett az eset után.

A meccset egyébként a Brewers nyerte 5-4-re.

Kiemelt kép: Hannah Foslien/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik