Sport

Magyar vívósiker Moszkvában

Pusztai Liza bronzérmet szerzett a női kardozók moszkvai Grand Prix-viadalán. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a 18 éves magyar vívó magabiztos győzelmekkel menetelt a negyeddöntőig – az amerikai Aleksandra Sheltont 15-8-ra, az orosz Szvetlana Seveljevát 15-9-re, az amerikai Anne-Elizabeth Stone-t 15-9-re győzte le -, ahol aztán nagy csatában, 15-14-re az olasz Martina Crisciónál is jobbnak bizonyult. Pusztai számára az elődöntőben a kínai Sao Ja-csi jelentette a végállomást, akitől 15-9-re kapott ki.

A 170 fős mezőny 64-es főtábláján Márton Anna a legjobb 32-ig jutott: az első fordulóban Katona Renátát győzte le 15-10-re, a következő körben azonban 15-9-re kikapott az olasz Rossella Gregoriótól. A negyedik főtáblára jutó magyar, Mikulik Júlia a 64 között 15-11-re kapott ki az oroszok junior egyéni világbajnokától, Alina Mihajlovától.

A moszkvai versennyel zárult a 2018-19-es vk-szezon. Szerdán kezdődik az U23-as Európa-bajnokság Plovdivban, június 17-én, Düsseldorfban rajtol az olimpiai kvalifikációs felnőtt Eb, majd július 15-től Budapest rendezi a világbajnokságot.

(Kiemelt kép: Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik