Sport

Babos Tímea kikapott a selejtezőben, mégis főtáblás a Roland Garroson

Frissítünk!

Babos Tímea szerencsés vesztesként feljutott a főtáblára egyesben a vasárnap kezdődő párizsi francia nyílt teniszbajnokságon. A magyar játékos honlapja azt írta: kiderült, hogy visszalépések miatt változott a női egyes sorsolása és az egyik szerencsés vesztes éppen Babos lett, így a selejtező 3. fordulójában elszenvedett veresége ellenére ott lehet a 128 között a szezon második Grand Slam-versenyén. A világranglistán 138., 26 éves magyar teniszező ellenfele Priscilla Hon lesz. A 21 éves ausztrál játékos jelenleg 134. a WTA rangsorában. Május elején a franciaországi Cagnes-Sur-Merben rendezett torna nyolcaddöntőjében Babos nyerte kettejük meccsét 7:6, 7:6-ra.

Babos Tímea három szettben kikapott a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovtól a Roland Garros női egyes selejtezőjének harmadik, utolsó fordulójában.

A világranglistán 138. magyar teniszező a montenegrói Danka Kovinic (183.) és az olasz Martina Trevisan (157.) után a WTA-rangsor 140. helyezettjével találkozott a kvalifikációban.

A beszámolók szerint az ellenfél kezdett jobban, kétszer is elvette Babos adogatását, és 31 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban hasonlóan simán alakult a játék, de ezúttal a magyar teniszező volt fölényben, és egyre inkább javuló teljesítménnyel egyenlített.

A döntő felvonásban Babos brékkel kezdett, de utána kétszer is elveszítette saját szervajátékát. Bolsova Zadoinovnak 5:2-nél négy meccslabdája volt, ezeket Babos hárította, de ellenfele a következő játékban, közel két óra után már lezárta a összecsapást. A magyar játékos 2018-ban a főtábla nyitófordulójában búcsúzott.

A főtáblára jutáshoz három mérkőzést kellett nyerni. Korábban Stollár Fanny és Balázs Attila is kiesett a selejtezőben. Fucsovics Márton a férfiaknál ott lesz a főtáblán.

Eredmény, női selejtező, 3. forduló:

Aliona Bolsova Zadoinov (spanyol)-Babos Tímea 6:2, 2:6, 6:3

Kiemelt fotó: Kevork Djansezian/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik