Sport

Fucsovics nem örülhet a sorsolásnak a Roland Garroson

Fucsovics Márton a 17. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen lép pályára először a vasárnap kezdődő 118. francia nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki sorsoláson a világranglistán 38. magyar teniszező az alsó ág felső negyedébe került, és ott elsőként a 26 éves Schwartzmannal (20.) csap össze. A két játékos korábban még nem találkozott egymással.

A jobbkezes argentin rivális pályafutása során eddig két ATP-tornát nyert, idei győzelem/vereség mutatója 18/13 (Fucsovicsé 15/13).

Az esélyesek közül a címvédő, 11-szeres párizsi bajnok spanyol Rafael Nadal selejtezős ellenféllel kezd, a világelső szerb Novak Djokovic a lengyel Hubert Hurkacz ellen mutatkozik be, míg a korábbi világelső, 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer az olasz Lorenzo Sonego ellen tér vissza négy év kihagyás után.

A női mezőnyben több érdekes összecsapásra is sor kerül majd az első fordulóban: a 11. helyen kiemelt fehérorosz Arjona Szabalenka a 2016-ban világbajnok szlovák Dominika Cibulkovával találkozik, a korábbi világelső Venus Williams a kilencedikként rangsorolt ukrán Jelina Szvitolinával mérkőzhet, míg a 2017-es bajnok lett Jelena Ostapenko a korábbi ranglistavezető fehérorosz Viktorija Azarenkával kezd. A második körben utóbbi mérkőzés győztesével találkozhat a világelső, az elmúlt két Grand Slam-tornán győztes japán Oszaka Naomi.

A 23-szoros GS-tornagyőztes, Párizsban háromszoros bajnok amerikai Serena Williams az orosz Vitalija Djacsenko, míg a címvédő román Simona Halep az ausztrál Ajla Tomljanovic ellen mutatkozik be.

Magyar részről hárman a selejtezőben próbáltak szerencsét: Stollár Fanny az első fordulóban, Balázs Attila a második fordulóban kiesett, míg Babos Tímea két nyertes összecsapás után a világranglista 140. helyén álló spanyol Aliona Bolsova Zadoinovval találkozik a főtáblára kerülésért.

Babos egy győzelemre a Roland Garros főtáblájától
Két és fél órás meccset vívott a selejtezőben olasz ellenfelével.

Kiemelt kép: MTI/AP/Matthias Schrader

Ajánlott videó

Olvasói sztorik