Sport

Megtalálta új edzőjét a magyar bajnok kosárcsapat

Gáspár Dávid lett a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatának az új vezetőedzője.

Az MTI cikke szerint Török Zoltán ügyvezető igazgató szurkolói ankéton mondta el, hogy a korábbi vezetőedző, Roberto Iniguez nem kívánta meghosszabbítani kétéves szerződését. Így esett a választás egy fiatal, nagy reménységű szakemberre, Gáspár Dávidra, akivel – mint az ügyvezető elárulta – több mint két éve folyik a párbeszéd, és az elmúlt két szezonban meglepetésre bajnoki bronzéremig és negyedik helyig vezette a ZTE gárdáját.

Rendkívül jó kommunikációs képessége van, kiválóan beszél angolul, mindenáron tanulni akar, és az elmúlt két évben nekem bizonyította azt, hogy minden feladat elvégzésére készen áll

– fejtette ki Török Zoltán, hozzátéve, Gáspár Dávid tanácsadója a szurkolók korábbi kedvence, a szerb Stevan Karadzic azaz „Pista”, lesz.

Ami a keretet illeti: a spanyol Queralt Casas, az amerikai Candice Dupree és a svéd Amanda Zahui távozik, míg a honosított Turner Yvonne megtartása érdekében – mint Török Zoltán elmondta – mindent megtett a klub, de ő az elmúlt három évben olyan magasságokba jutott Sopronban, hogy a számukra már megfizethetetlenné vált. Marad ugyanakkor a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia mellett Határ Bernadett, Dubei Debóra, Weninger Virág, Czukor Dalma és Varga Kamilla. Szerződést hosszabbított a szerb Aleksandra Crvendakic és Tina Jovanovic, továbbá visszatér szülési szabadságáról Jelena Milovanovic (férjezett nevén immár Jelena Brooks). Sopronban folytatja pályafutását a WNBA-s Phoenix Mercury első számú irányítója, az amerikai Briann January is.

Szó esett arról is, hogy a Sopron Basket 2018-as mérlege rekorddöntést jelent, ugyanis a klub mérlegfőösszege átlépte az egymilliárd forintot. A klubhonlap megjegyzi, hogy mindezt a felügyelő bizottság és a taggyűlés még nem hagyta jóvá.

Végezetül a célokról. Hogy mit lehet kitűzni egy 13-szoros magyar bajnok és nyolcszoros Magyar Kupa-győztes csapat elé a soron következő idényre? Nyerjük meg a soron következő mérkőzést

– zárta gondolatait Török Zoltán.

Nyitókép: wb-sopron.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik