Sport

Akkorát nyomott fekve Alex, hogy világbajnok lett

Remek magyar siker a tokiói fekvenyomó-világbajnokságon: Véró Alex a +120 kilogrammosok súlycsoportjában 225 kilogrammal aranyérmet szerzett. Véró fölényére jellemző, hogy a második brit Guest Bourne Josh harminc kilóval kevesebbet nyomott.

A 23 éves derekegyházi sportoló fő profilja a fekvenyomás, de bothúzásban, és erős emberek versenyén is rendszeresen részt vesz.

Naponta három óra kifejezetten súlyzós tréningekkel telik, ilyenkor feladatoktól függően 200 mázsát is megmozgatok. Tervezem, hogy a háznál is lesz majd egyszer valamilyen erőfejlesztő kis sarok, hiszen még több versenyen szeretnék részt venni. Most az a célom, hogy a 2019-es junior tokiói fekvenyomó-világbajnokságon első legyek

– nyilatkozta korábban a delmagyar.hu-nak Véró, akinek teljesült a vágya. A 168 kilogrammos derekegyházi erősember a felkészülések alatt naponta egy kilogramm marhahúst fogyaszt, hozzá 30-40 dekagramm rizst, illetve zöldségeket. Mivel szakmáját tekintve szakács, ezért könnyen elkészíti magának az ételt.

Csakhogy szemléltessük miről is van szó, íme egy korábbi 250 kilogrammos edzésgyakorlata, némi rásegítéssel.

A tokiói világbajnokságon megvédte világbajnoki címét a masters 2-es kategóriában Cserna János, a vésztői Marvel Team SE rutinos emelője, Cserna János hatalmas taktikai küzdelemben lett aranyérmes a 120 kg-osok között 217,5 kg-os eredménnyel. A második helyen egy amerikai, a harmadikon egy francia versenyző végzett .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik