Sport

Schwarzenegger útját követné a magyar testépítő bajnok

Kökény Béla személyében magyar testépítő is indul a Mr. Olympia versenyen. Az 1965-ben alapított verseny alap mottója a bajnokok viadala, az induláshoz két feltételnek kell megfelelni:

  • profivá kell válni,
  • valamint bajnokságot kell nyerni.

Mindez sikerült Kökénynek, aki az évenként megrendezett versenyen a hétszeres győztes Arnold Schwarzenegger, vagy a 8-8 elsőséggel rekorder Lee Haney és Ronnie Coleman nyomdokaiba lép.

A kezdetekkor, első legnagyobb célom az volt, hogy világbajnok legyek, a következő nagy álmom, pedig a profi kártya megszerzése, miután elértem mind a kettőt egyértelmű lett, hogy a Mr. Olympia lesz a következő kitűzött célom. A tavalyi kvalifikációs versennyel nagyon közel kerültem hozzá. Életem legjobbját kell hoznom, de nekem már az is egy nagy elismerés, hogy ott lehetek. Az elmúlt 10 évem arról szólt, hogy tréningeztem, diétáztam, új edzésmódszereket tanultam, hogy valóra váltsam az álmom és most itt vagyok. A világ minden testépítőjének a célja, hogy eljusson a testépítők versenyének a versenyére, a Mr. Olympiára.

– mondta a magyar testépítő.

Kökény Béla, profi testépítő a 2018-as bukaresti profi IFBB pro verseny fölényes megnyerésével, magyarok közül elsőként nyert versennyel kvalifikálta magát az idei Mr. Olympiára, a 212 fontosok mezőnyében, azaz a súlya 96,1 kg lesz a verseny napján a színpadon. A las vegas –i, Orleans Arénában szeptember 12-15 között rendezik az idei Mr. Olympiát.

Kiemelt kép: Kökény Béla / Kökény Team by MrOlympia

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik