Sport

Trombózis miatt hagyott ki a vízilabda-válogatott csapatkapitánya

Mezei Tamás a magyar győzelemmel záródó tavaly szeptemberi világkupán még ott volt az ausztrálok elleni 10-4-re megnyert döntőben.

1999 után ismét Világkupa-győztes a magyar férfi vízilabda-válogatott
A szerbek legyőzése után is maradt erő, Ausztráliát simán verte Märcz Tamás csapata.

Aztán az idei éve elején három hónapra eltűnt az uszodák világából, mert kiderült, a jobb vállában trombózis alakult ki, így aztán válogatott csapattársai pazar, áprilisi Európa Kupa győzelméről is lemaradt – számolt be az nso.hu.

A center a sportnapilap internetes oldalán megjelent interjúban elmesélte, egy-másfél hét után vált egyértelművé, mi a baj, amit senki, még saját maga sem akart elhinni, hiszen semmiféle előjele nem volt a betegségnek a családjában sem.

Nyilván az első sokk rossz volt, és utána sem könnyű… Nem akarok nagy szavakat használni, de nyilván lepereg az ember előtt az élete, hiszen a vérömleny leszakadása akár tüdőembóliához, halálhoz is vezethet. Elgondolkodtam a pályafutásomon, hogy egyáltalán képes leszek-e folytatni azt. Az első kérdésem az volt, képes leszek-e még egyáltalán sportolni

– emlékezett a kétgyermekes, pályája csúcsán járó, olimpia és hazai Európa-bajnokság előtti álló vízilabdázó, aki elárulta, az első egy hónapban szinte semmit sem csinálhatott.

Csak laza séta vagy kocogás fért bele. Aztán fokozatosan elkezdtem dolgozni, és két-három hete már rendes terhelés mellett edzek. Sokkal jobban érzem magam, így remélem, néhány hónap múlva ugyanazt mondhatom mint most: jobban vagyok és sokat erősödtem

– állítja a center, aki az Eger elleni elődöntőben tért vissza csapatába.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik