Sport

Váltófutást rendez a MOB a „béke lángjával”

A II. Európa Játékokon 50 európai nemzet több mint 4000 sportolója áll rajthoz és 15 sportág 23 szakágában hirdetnek bajnokot. A megnyitóünnepséget 2019. június 21-én, a záró-ceremóniát 30-án rendezik. Az eseményen várhatóan több mint 120 magyar sportoló állhat rajthoz.

A kontinens egyik legnagyobb sporteseményét az Európai Olimpiai Bizottság rendezi, és hasonlóan a nyári olimpiai eseményhez, itt is lángot indítanak a szervezet központjából, Rómából (Kiemelt képünkön, forrás: belarus.by).  A „béke lángja” a Mont Blanc, Ljubljana és Bécs érintésével 43 nappal a játékok rajtja előtt érkezik Budapestre. Az idén 124 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság ez alkalomból május 9-én Valóra Váltó elnevezéssel futást rendez a fővárosban, ahol a „béke lángjával” 124-en futnak majd, köztük sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek, művészek, gyermekek – számolt be a mob.hu.


A váltófutást csütörtök délután öt órakor, a Hősök teréről,  Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke indítja kezében a lánggal, de futni fog többek közt Tarlós István Budapest főpolgármestere, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Habsburg György diplomata, a MOB nagykövete, vagy épp Dr. Szabó Tünde, EMMI sportért felelős államtitkár, és Kovács Katalin, szintén olimpiai bajnok kajakos. A résztvevők listája itt érhető el.

A II. Európa Játékok lángja a Kossuth téren ér célba, este hét óra körül. A további állomásai; Pozsony, Brno és Varsó és végül a rendező város, Minszk.

A Valóra Váltó az UNICEF-fel karöltve jótékonysági célokat is megvalósít. Hat hazai gyermekotthon – Debreceni Reménysugár Gyermekotthon, Margaréta Gyermekotthon, EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, Bolyai Gyermekotthoni Központ, Cseppkő Gyermekotthoni Központ – helyét lehet megváltani támogatói-jegy megvásárlásával, mely egyben lehetőséget nyújt a váltófutáson való részvételre; a fejenként félmillió forint fedezi 20-20 hátrányos helyzetű kisgyermek kétnapos vakációját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik