Sport

Férfi kézi-BL: egy rövidzárlat elég volt, kiesett a MOL-Pick Szeged

A Szeged a negyeddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától, miután a visszavágó 29-25-ös megnyerése nem volt elegendő számára a macedón Vardar Szkopje kiejtéséhez.

Fürgébb és pontosabb játékkal kezdett a Szeged, és Dean Bombac, valamint Bánhidi Bence vezérletével, egy 4-0-s sorozat végén a 14. percben három találattal vezetett. A macedónok védekezése és kapusteljesítménye ekkor meg sem közelítette az első meccsen látott szintet, ezért Roberto García Parondo vezetőedző 11-6-nál időt kért, majd kapust cserélt.

A szegediek sokkal lelkesebbnek és felkészültebbnek tűntek, mint másfél héttel korábban, és a 27. percre ledolgozták az első találkozón összeszedett nyolcgólos hátrányukat, sőt egy 8-1-es széria végén már 16-7-re vezettek.

A második félidő elején Mirko Alilovic helyett Marin Sego állt a csongrádiak kapujába, két bravúrral mutatkozott be, csapata pedig 22-13-ra vezetett. Igor Karacic és Dejan Milosavljev kapus vezérletével lendületbe kerültek a vendégek, és egy 9-2-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötték a továbbjutást.

A Szeged a második félidő közepén kedvező helyzetben ugyanúgy megtorpant és sokat hibázott, mint Szkopjéban, amikor a macedónok a hajrában ugyanúgy 9-2-es szériát produkáltak, mint ezúttal.

A legvégén a pályán kialakult tömegjelenet miatt percekig állt a játék, mert a vendégek nehezen tudták kezelni a sikert, a hazaiak pedig a kudarcot viselték rosszul.

További részletek hamarosan.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

MOL-Pick Szeged – Vardar Szkopje (macedón) 29-25 (17-9)
a Szeged gólszerzői: Bánhidi 7, Bombac 6, Zsitnyikov 5, Maqueda 4, Sigurmannsson 3, Källman 2, Balogh Zs., Gaber 1-1
Továbbjutott: a Vardar Szkopje 56-52-es összesítéssel.

Kiemelt fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik