Sport lineup

Amíg mi aludtunk, 1953 óta nem látott őrült thrillert hozott az NBA rájátszása

A nyugati döntőért igyekvő két kiscsapat, a Portland Trail Blazers és a Denver Nuggets hihetetlen mérkőzést hozott össze magyar idő szerint május 4-re virradóra. A párharc harmadik meccsén a negyedik negyedig minden a szokásos mederben folyt, a két csapat kiélezett, fizikális meccset játszott, és egyik sem tudott kellően meglépni a másiktól.

A 48 perc után a felek 102-102-re álltak, így jöhetett a hosszabbítás. Csakhogy a thriller ott és akkor kezdődött: a következő egy órában földöntúli küzdelem volt a pályán, viszont döntés a csapatok egyszerűen nem tudtak dönteni. Hiába a portlandi CJ McCollum parádés triplái, ha a másik oldalon a veterán Paul Millsap ellánállhatatlanul játszik. Majd hiába Damian Lillard emberfeletti megoldásai, ha Jamal Murray fél perccel később beveri a triplát, és kiegyenlít.

Így ment ez egészen a negyedik hosszabbítás végéig, amikor a picit fejben összeeső Denver hibáit a portlandi csereember, Rodney Hood eldöntötte a meccset. 

Mindent elmond a találkozóról, hogy a denveri Nikola Jokic nettó 65 percet volt a pályán — a szerb center-irányító 221 centi magas, hihetetlen munkát tett le az asztalra, ám végül ő hibázott az egyik büntetőjénél.

Összefoglaló:

Történelmi este volt ez Portlandben, hiszen utoljára négy hosszabbításos mérkőzést a világ legjobb kosárligájában 1953-ban rendeztek, akkor a Boston Celtics és a Syracuse Nationals között.

A meccset végül a Portland nyertr 140-137-re, és a négy győzelemig tartó párharcban 2-1-re vezet.

Eredmény, főcsoport-elődöntő 2. mérkőzés:

Portland Trail Blazers-Denver Nuggets 140-137 – négyszeri hosszabbítás után
Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Milwaukee Bucks 116-123
Az állás: 2-1 a Milwaukee javára. 

Kiemelt fotó: Steve Dykes/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik