Sport

Fucsovics ugrálókötéllel szórakoztatta a nézőket, majd a nyolc közé jutott

A nyolcadik helyen kiemelt Fucsovics Márton egy pihenőnapot követően, a világranglista 111. Thiago Monteiro ellen játszott az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében, és ha nem is szép játékkal, de szetthátrányból fordítva nyerni tudott.

Fucsovics az első szettben viszonylag magabiztos volt adogatóként, ugyanakkor fogadóként hiába nyert labdameneteket, a brék nem akart neki összejönni. Volt olyan gém, amelyben négy labdája volt hozzá, mégsem sikerült. 6-6-ig el is ment a két játékos, a rövidítésben pedig sokkal jobb volt Monteiro, 7-1-re megnyerte a tie-breaket.

A második szettben Fucsovics 4-3-as vezetéséig továbbra is az adogató nyerte a játékokat, ekkor értékesítette első bréklabdáját a magyar. A következő szervagémet elveszítette, de egy újabb brékkel egyenlíteni tudott a szettek tekintetében.

Amíg az ellenfele szünetet tartott az utolsó játszma előtt, addig Fucsovics ugrálókötelezéssel tartotta formában magát a közönség nagy örömére. Jól is kezdett, 3-0-ra ellépett, és bár voltak ismét üresjáratok a játékában, végül két és fél óra alatt megnyerte a mérkőzést.

Fucsovics következő ellenfele a harmadik helyen kiemelt olasz, Marco Checchinato lesz.

Eredmény – ATP-torna, München, nyolcaddöntő

Fucsovics Márton (8.) – Thiago Monteiro (brazil) 6-7 (7-1), 6-4, 6-3

Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

Ajánlott videó

Olvasói sztorik