Sport

Szilágyi Áron példát mutatott sportolói tiszteletadásból

Hat év után, 2019. július 15-23 között újra Budapesten randevúzik a vívóvilág elitje. A kevesebb, mint száz nap múlva sorra kerülő világbajnokság előtt kifejezetten biztató hír, miszerint kétszeres olimpiai bajnokunk ezüstérmet nyert a vasárnapi, szöuli kard Grand Prix versenyen.

Ráadásul a verseny a tokiói ötkarikás kvalifikációs sorozat első viadala, így duplán örömteli Szilágyi Áron sikere.

A verseny honlapja szerint a Vasas vívója kiemeltként, a 64-es táblán kezdte szereplését – a dél-koreai Szung Dzsun Mót 15-7-re, a kínai Vang Sit 15-9-re, az iráni Ali Pakdamant 15-14-re, az olasz Luca Curatolit 15-12-re, majd az elődöntőben a világbajnoki címvédő, dél-koreai Kim Jung Hvant 15-13-ra győzte le. Végül a fináléban minimális különbséggel, 15-14-re maradt alul egy harmadik hazai kardozóval, Oh Szang Ukkal szemben.

Szilágyi versenyzői nagyságára jellemző, ahogy közösségi oldalán beszámolt az eredményéről, és ahogy példaértékűen viszonyul tiszteli még az őt éppen legyőző versenyzőtársát is!

A főtábla másik magyarja, Decsi Tamás az első körben 15-14-re verte a georgiai Szandro Bazadzét, azután a 32 között 15-12-re kikapott az orosz Kamil Ibragimovtól.

A 2017-es vb-győztes Szatmári András kisebb sérülése miatt nem utazott el erre a viadalra.
Egy nappal korábban, a női versenyben Pusztai Liza hatodik lett, Márton Anna pedig az első fordulóban vereséget szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik