Sport

Bombaigazolást jelentett be a Fradi női kézilabdacsapata

A norvég Larvik csapatkapitánya, a válogatott egyik meghatározó játékosa Emilie Christensen nem ismeretlen a Ferencváros szurkolói előtt. 2017-ben, a BL-ben, a Larvik HK épp a Fradival került közös csoportba és ugyan a zöld-fehérek mindkét meccsen győztek, de az irányító összesen hatszor megzörgette a hálót.

.Aláírta a szerződését, vagyis eldőlt, hogy Emilie Christensen 2019 nyarától a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja karrierjét!

Nos, a norvég válogatott 25 éves, 176 centis játékosa aláírt a Ferencvároshoz, így már biztos, hogy Elek Gábor együttese tovább erősödik nyáron – számolt be a fradi.hu. A Fradira rá is fér az erősítés, mert a világválogatottat építő Siófok már erősen szorongatja a magyar bajnokságban, legutóbb története során először le is győzte, úgyhogy ha meg akarja tartani a népligeti gárda a BL-pozícióját, lépni kellett.

Elek Gábor: Szégyelljük magunkat!
A Siófok KC története során először győzte le a Ferencváros női kézilabda csapatát. Ráadásul a Népligetben.

Christensen világbajnoki ezüstérem, emellett a két bajnoki bronzra, valamint az egy ezüstéremre is büszke lehet, csakúgy, mint arra, hogy a 2016/2017-es szezonban megválasztották a norvég bajnokság legjobb irányítójának, miközben a csapata csak a hatodik helyen zárt.

Emilie kiváló kézilabdázó, az előző években hazája bajnokságában, a válogatottban és a Bajnokok Ligájában is bizonyította képességeit, ezért örülök, hogy a Ferencvárosba igazol. Bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedik az egyébként parádés egységet alkotó csapatunkba, és Kovacsics Anikóval, valamint Tóth Nikolettel együtt nagyszerűen megoldja majd az irányító posztot

– nyilatkozta az új játékossal kapcsolatban Bognár László, az FTC kézilabda szakosztályának ügyvezető igazgatója.

(Kiemelt kép: fradi.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik