Sport

Hihetetlen eredmény a kézi-BL-ben, a Kielce kiütötte a PSG-t

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev klubcsapata, a Kielce leszállította a kézilabdaszezon egyik legnagyobb meglepetését: a lengyelek hazai pályán ütötték ki 34-24-re a legtehetősebb klubot, a PSG-t a BL-negyeddöntő első meccsén.

Pedig a mérkőzés előtt még a franciák ragadták magukhoz a kezdeményezést, 6-6 után azonban váratlan dolog történt, a Kielce elkezdte magáról lerázni a párizsi riválist, hattal is vezetett és 16-11-gyel vonulhatott szünetre. A PSG a második félidő elején faragott kicsit a hátrányon, de aztán a Kielce megint átrohant sokat hibázó ellenfelén, a franciák pedig egy idő után mintha el lettek volna átkozva, semmi sem jött be nekik. Párizsi oldalon Luc Abalo, Nikola Karabatic és Henrik Toft Hansen még csak gólt sem dobott.

Hogy mennyire váratlan ez az eredmény, arra jó példa, hogy a lefújs után több hazai drukker megkönnyezte a győzelmet.

A hazai csapatból Uladzislau Kulesh és Artsem Karalek hat-hat gólig jutott, miközben a kapuban Vladimir Cupara bravúrt bravúrra halmozott, 38 lövésből 14-et is kivédett. A 25 éves szerb kapus a nyártól a Veszprém játékosa lesz, kétéves szerződést írt alá korábban.

Ami a többi negyeddöntős párharcot illeti:

  • a Veszprém hatgólos előnyből várja a Flensburg elleni hazai visszavágót,
  • a Szeged viszont nyolccal kapott ki Szkopjéban,
  • míg a Barcelona Nantes-ban nyert héttel.

A visszavágókat jövő hét végén rendezik.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Kielce (lengyel) – PSG (francia) 34-24 (16-11)

Fotó: Olimpik/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik