Sport

Döntött a kapitány, végleges a hokiválogatott vb-kerete

Véglegessé vált a magyar jégkorong-válogatott kerete, amely részt vesz a kazahsztáni divízió I/A-s világbajnokságon. Garát Zsombor és Miskolczi Márk került ki az utolsó keretszűkítésnél a csapatból.

A finn szövetségi kapitány, Jarmo Tolvanen három kapust, hét védőt és tizenhárom csatárt visz magával, az nem dőlt el egyedül, hogy a kapusok közül ki lesz majd a tartalék. A legidősebb játékosunk a 35 éves Vas János, a legfiatalabb pedig a 22 éves Stipsicz Bence. A hátvéd Szabó Dániel és Macaulay Scott az első világbajnokságán szerepelhet.

Hogy mekkora az állandóság a válogatott körül, azt jól jelzi, hogy a jelenlegi csapatból 18-an a tavalyi vébén is játszottak, tizenketten pedig ott voltak Krakkóban 2015-ben, amikor kiharcoltuk a feljutást az A csoportba. Összesen 15 játékosunknak van A csoportos tapasztalata.

A magyarok Dél-Korea ellen kezdenek, majd Fehéroroszország, Litvánia, Szlovénia és a házigazda Kazahsztán lesz az ellenfél. Az első kettő feljut a világelitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/A-ból.

A magyar válogatott világbajnoki kerete

Kapusok: Bálizs Bence (MAC Újbuda), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)

Védők: Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (Tölzer Löwen, német)

Csatárok: Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra, svéd), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik