Sport

Végleg megszűnhet az egyik legpatinásabb kézilabdacsapat

Az orosz Szergej Szamszonenko bejelentette, hogy nyártól nem támogatja a tulajdonában lévő macedón Vardar Szkopje férfi kézilabdaklubot.

Az üzletember a klub honlapján közzétett nyílt levélben emlékeztetett, hogy hét éve szponzorálja a csapatot, de az egyre növekvő pénzügyi nyomás, és a támogatás hiánya miatt ez az időszak hamarosan véget ér.

Szamszonenko elárulta, hogy az európai szövetségtől és a támogatóktól származó összegek a csapat éves költségvetésének a tíz százalékát sem érik el, és hiába kapott már számos ígéretet az elmúlt években, a helyzet nem változott.

Az RK Vardar az ország jelképe. Minden macedón vállalkozót felszólítok, hogy segítsen megmenteni a nemzet büszkeségét

–  írta.

A tulajdonos kifejtette, hogy az elmúlt három szezonban mindennapos küzdelmet jelentett számára a csapat fenntartása. A klub adóssága folyamatosan növekedett, márpedig a továbbiakban nem szeretné veszélyeztetni a csaknem ötezer embert foglalkoztató vállalatainak sorsát.

A Vardar női csapata sorozatban ötször szerepelt a BL négyes döntőjében, de a mostanihoz hasonló okok miatt Szamszonenko tavaly nyáron beszüntette a támogatását, ezért a mostani idényben már el sem tudott indulni az első számú európai kupasorozatban. A sikerek ellenére az orosz üzletember a macedón állam segítségére sem számíthat, ugyanis közismerten rossz a viszonya Zoran Zaev miniszterelnökkel és a kormány közeli sajtóval.

A Vardar férficsapata a BL negyeddöntőjében a magyar bajnok MOL-Pick Szegeddel találkozik, a párharc első mérkőzését jövő csütörtökön, a visszavágót május 5-én rendezik. Sajtóhírek szerint a macedón együttes játékosai hónapok óta nem kaptak fizetést.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik