Sport lineup

Olyan történt az NHL-ben, amire még nem volt példa

Az észak-amerikai jégkorong bajnokság rájátszásának legutóbbi játéknapja a gyors gólokról szólt. A bajnokság eddigi 102 éve alatt még sosem fordult elő olyan, hogy a rájátszás adott játéknapján két mérkőzésen is az első 20 másodpercben szerezzenek gólt.

A Carolina Hurricanes Warren Foegele – az első harmad 17. másodpercében (!) – és Teuvo Teräväinen góljaival, továbbá kapusa, Petr Mrazek 30 védésének is köszönhetően egyenlített a címvédő Washington Capitals elleni keleti párharcban az NHL rájátszásának csütörtöki játéknapján.

A vendégektől Alekszandr Ovecskin volt eredményes. A fővárosiak kézsérülés miatt várhatóan hosszú időre elveszítették támadójukat, T. J. Oshie-t, akit épp a gyors vezetést szerző Foegele (Nyitóképen feketében, fotó: Grant Halverson/Getty Images/AFP) lökött rá szabálytalanul a palánkra 5:12 perccel a mérkőzés vége előtt. Oshie az alapszakaszban 54 ponttal zárt, így kiesése érzékeny veszteség a címvédő számára.

A nyugati főcsoportban az ötödik mérkőzéseket rendezték és ugyan Adam Lowry a Winnipegnek már a 12. másodpercben vezetést szerzett, a hazaiaknak mégsem sikerült élni a sokkolóan gyors gól okozta lélektani előnnyel.

A St. Louis Blues balszélsője, Jaden Schwartz ugyanis 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt eldöntötte a meccset, ezzel összesítésben 3-2-es fórhoz juttatta csapatát.

A San Jose Sharks hazai pályán 5-2-re legyőzte a tavaly nagydöntős Vegas Golden Knightsot, így egyelőre „életben maradt”: a találkozó két hazai hőse a két gólt szerző Tomas Hertl, valamint a 30 védést bemutató Martin Jones kapus volt.

NHL-rájátszás, főcsoport-elődöntők, eredmények:

Keleti főcsoport, 4. mérkőzés:

Carolina Hurricanes-Washington Capitals 2-1
Az állás: 2-2

Nyugati főcsoport, 5. mérkőzések:

Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-3
Az állás: 3-2 a St. Louis javára.

San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 5-2
Az állás: 3-2 a Golden Knights javára.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik