Sport lineup

Úgy kellett felmosni a 19 éves hokist Ovecskin KO-ja után

Azt eddig tudtuk, hogy Alekszandr Ovecskin kiváló jégkorongos, de a Carolina elleni párharc harmadik felvonásán azt is megmutatta, hogy nem érdemes vele kikezdeni. A Carolina 19 éves újonca, a szintén orosz Andrej Szvecsnyikov úgy érezte, lehet esélye a Washington csapatkapitánya ellen, de Ovecskin úgy megsorozta, hogy annak kiütés lett a vége.

A meccs végeredménye is kiütésről árulkodik, csak éppen ellenkező előjellel: a Carolinában Warren Foegele és Dougie Hamilton két-két gólt szerzett, Petr Mrazek pedig 18 lövést védett, ez volt pályafutása negyedik olyan rájátszásbeli találkozója, amikor nem kapott gólt.

Auston Matthews és Andreas Johnsson egyformán két ponttal – egy góllal és egy gólpasszal -, míg Frederik Andersen 34 védéssel járult hozzá a Toronto hazai sikeréhez, amellyel a Maple Leafs három felvonást követően 2-1-re vezet a Boston ellen.

A Nyugati főcsoportban a Colorado kiütötte a Calgaryt. A győztes hazai együttesben Nathan MacKinnon kétszer volt eredményes, míg a 20 éves Cale Makar góllal mutatkozott be a ligában. Az Avalanche-nak 56 kapura tartó lövése volt, a vendégeknél Mike Smith hiába védett ezekből 50-et, a Flames így sem kerülte el a súlyos vereséget.

A Nashville kétgólos előnyét kiegyenlítette a házigazda Dallas, de Mikael Granlund az 52. percben megszerezte a Predators győztes találatát.

Eredmények, NHL, főcsoport-negyeddöntők, 3. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 3-2
Az állás: 2-1 a Toronto javára.

 

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 5-0
Az állás: 2-1 a Washington javára.

 

Nyugati főcsoport:
Colorado Avalanche – Calgary Flames 6-2
Az állás
: 2-1 a Colorado javára.

 

Dallas Stars – Nashville Predators 2-3
Az állás: 2-1 a Nashville javára.

 

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik