Sport

Hazaigazol az NB I-be a magyar válogatott kézikapus

Párnapos hír, hogy Borbély Ádám a nyáron elhagyja a lengyel Wisla Plockot, az akkori bejelentéskor még csak pletyka volt, hogy visszatér Tatabányára. A magyar válogatott kézikapus a Nemzeti Sportnak erősítette meg, hogy valóban az NB I-ben folytatja.

Régi-új csapatom kiválasztásánál az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy európai kupacsapatba kerüljek, vagyis továbbra is nemzetközi sorozatban szerepelhessek. A másik fontos szempont, hogy sok magyar válogatott közé kerülök, és még inkább szem előtt leszek a szövetségi kapitányoknak

– mondta a 23 éves játékos, aki bajnoki ezüstöt nyert lengyel csapatával és bajnoki ezüstöt, most pedig a bajnoki rájátszásra készül a Plockkal.

Borbély Ádám a célok közt azt fogalmazta meg, hogy szeretné, ha a magyar bajnokságban előrébb lépne a Tatabánya. Mivel a harmadik legerősebb férficsapatunkról van szó, így nem kisebb tervei vannak a fiatal játékosnak, mint a Veszprém és/vagy a Szeged megelőzése. A klub nemrég jelentette be, hogy a szintén magyar válogatott Balogh Zsolt (Szegedről) és Ancsin Gábor (Veszprémről) szintén a tatabányaiknál folytatja.

A Nemzeti Sport cikke két éves megállapodást emlegetett Borbély esetében, az idő közben az igazolást bejelentő tatabányai közleményben viszont csak egy szezonról írnak.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik