Sport lineup

Ritka nagy pofára esést mutatott be a Lakers

A Los Angeles Lakers és Luke Walton közösen úgy döntött, hogy elválnak útjaik

írja közleményében az NBA-ben szereplő franchise péntek este, szép köntösbe bújtatva, hogy kirúgta vezetőedzőjét. Mindez pár nappal azt követően történt, hogy lemondott a kosárlabdáért felelős elnök, a klublegenda Magic Johnson.

Luke Walton, aki a Golden State Warriors segédedzőjeként 2015-ben bajnok volt, 2016-ban érkezett Los Angelesbe, ám harmadik szezonjában sem tudta rájátszásba vezetni a csapatot. Pedig egyébként nem indult rosszul a projekt, egész pofás kosárlabdát kezdett játszani kezei alatt a csapat, tavaly nyáron még LeBron Jamest is sikerült megszerezni, ám hamar kiderült, hogy ez a keret, ebben a formában kevés lesz ezen a nyugaton. Miután nem jött össze az idény közbeni Anthony Davis-csere, fokozatosan távolodott a playoff-lehetőség, Walton kirúgásáról pedig egyre többet írtak.

Az általában elég jól informált Adrian Wojnarowski értesülései szerint az a Tyronn Lue lehet a Lakers következő edzője, aki korábban együtt dolgozott Jamesszel és Clevelandben közösen voltak bajnokok. Lue-t általában az a kritika éri, hogy LeBron James mellett csak egy báb a kispadnál, és miután a klasszis távozott, hamar ki is rúgták, miután a Cavaliers 0-6-os mérleggel kezdte a szezont.

A 37-45-ös mérleggel záró Los Angeles Lakers zsinórban hatodszor maradt le a rájátszásról.

Nyitókép: Harry How/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik