Sport

Őrületes mérkőzésen nyert Magyar Kupát a Szeged

Fantasztikus mérkőzésen nyerte meg a kézilabda Magyar Kupát a Mol-Pick Szeged csapata, miután 28-27-re legyőzte a Telekom Veszprém együttesét a vasárnapi fináléban.

Már előre dörzsölte a sportág minden szerelmese a tenyerét, hogy micsoda izgalmak lesznek, ez be is igazolódott. Az első 15 percben nagyjából egymás mellett haladtak a csapatok. Ezután azonban a támadásban és védekezésben is jobban kézilabdázó Szeged elrohant ellenfele mellett. David Davis hiába kért kétszer időt,

félidőben már 17-10-re vezetett a Szeged.

Térfélcsere után így nem sokan számítottak arra, hogy szoros lehet még a vége. Pedig így lett. Fordulás után a Szeged tartotta a hétgólos előnyét cirka tíz percig, utána azonban a fáradtság, a Veszprém pedig vérszemet kapott. Az utolsó tíz percre 26-21-re fordultak a csapatok és a szegediek rengeteg hibát követtek el támadásban, erre ellenfele ráharapott és apránként ott találta magát az egyenlítés kapujában.

Hetven másodperccel a vége előtt 28-27-es vezetésnél támadt a Szeged, Nagy László kiállításával emberelőnybe is került, mégis megpróbálta Stefán Rafn Sigurmannsson a góllövést, csakhogy Sterbik Árpád kivédte a lövést. Öt másodperc jutott a Veszprémnek, Lékai Máté vállalkozott lövésre. Mirko Alilovic védett, a Szeged pedig a mennybe ment.

Különösen Dean Bombac lubickolt az egész meccsen, nem meglepő módon őt választották a meccs legjobbjának is. Az egyik gólpassza különösen szépre sikerült, Bánhidi Bencének adta át úgy a labdát, hogy háttal állt a kapunak.

A két Bajnokok Ligája-negyeddöntős magyar együttes a mostani idényben harmadszor játszott egymással, és harmadszor is a Szeged győzött.

Végeredmény – kézilabda Magyar Kupa, döntő

Veszprém-Szeged 27-28 (10-17)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik