Sport

Óriási meccset játszott a világbajnokkal a hokiválogatott

A divízió I/A-s világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott a világbajnok svédeket látta vendégül pénteken a Tüskecsarnokban felkészülési mérkőzésen. Bár az északiak egy kísérleti kerettel jöttek, azért így is bombaerős csapatot állítottak ki svéd elitligás és KHL-es játékosokkal.

Az első harmadban a magyar csapat támadott többet, voltak is nagy lehetőségek, de Samuel Ersson stabilan állt a svéd kapuban. Aztán a játékrész végén egy szépen kijátszott akcióból a vendégek szereztek vezetést, Leon Bristedt volt eredményes.

A második harmad első felében gyors egymásutánban ütött két gólt Svédország, a meccs felénél Vay Ádám állt a kapuba.

A harmadik harmadban is a svédek találtak be először, innen azonban zsinórban háromszor a magyar csapat volt eredményes (Bartalis, Sárpátki és Terbócs), a végén emberelőnyben, a kapust is mezőnyjátékosra cserélve támadhattunk az egyenlítésért. Ez már nem sikerült, de a 4-3-as vereség ellenére is büszke lehet magára a válogatott.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Magyarország – Svédország 3-4 (0-1, 0-2, 3-1 )


A magyar válogatott összeállítása: Bálizs (Vay)- Stipsicz, Szabó, Erdély, Hári, Sofron- Pozsgai, Macaulay, Bartalis, Sarauer, Bodó- Szirányi, Varga, Nagy, Vas, Sárpátki- Garát, Kiss, Miskolczi, Benk, Terbócs

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik