Sport lineup

Elképesztő látvány, ahogy a korábbi NHL-es műlábbal korcsolyázik

Craig Cunninghamot nagyobb öröm nem is érhette volna 2013. december 17-én – életében először a Calgary Flames ellen jégre léphetett az NHL-ben. A Boston Bruins ugyan 2010-ben draftolta, de három éven át érlelte alacsonyabb osztályokban, míg az akkor 23 éves centert bevetésre késznek találta.

Az ember azt gondolná, innen egy szokásos amerikai sikertörténet következik, de Cunningham karrierje teljesen más ívet vett. Előbb áthelyezték az Arizona Coyotes kötelékébe, ahol az NHL-csapat és az AHL-ben szereplő farmcsapat, a Tucson Roadrunners között ingázott. Utóbbiban csapatkapitányként már négy gólnál és 13 pontnál járt 11 játéknap után, amikor 2016. novemberében, a Manitoba Moose elleni meccs bemelegítésénél elterült a jégen. Megállt a szíve.

A szívmegállást kamrai fibrilláció okozta. 85 percen keresztül próbálta újraéleszteni, majd életben tartani a jégen a két csapat orvosi stábja, majd a mentősök, végül a helyi St. Mary’s Hospital and Banner-University Medical Center személyzete.

Cunningham végül túlélte, de keringési probléma miatt amputálni kellett a bal lábát térdtől lefelé. Csapata segítségével óriási erőfeszítések árán egy protézissel a térde alatt újra megtanult járni, majd korcsolyázni.

A történet apropóját most az adja, hogy szerdán, felépülése után másfél évvel, egy twitter videó azt bizonyítja, Cunningham már prozézissel is úgy nyomja, mintha semmi baja nem lenne a lábának, ami egészen elképesztő:


(Nyitóképen: Craig Cunninghamet a felgyógyulását követően nem sokkal üdvözli a hazai közönség, az Arizona Coyotes -Minnesota Wild meccs előtt Fotó: Christian Petersen/Getty Images/AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik