Sport lineup

Nevetséges bírói ítélet miatt kapott ki a címvédő Warriors

Egészen hihetetlen mérkőzést veszített el 131-130-ra az NBA-címvédő Warriors kosárlabdacsapata. Az oaklandiek Minnesotában játszottak, a harmadik negyedben pedig már 19 pont is volt az előnyük, innen azért ritkán szoktak kikapni. Andrew Wigginsék azonban visszajöttek a meccsbe, sőt, hosszabbításra is mentették azt, amely során már a Timberwolves lógott el kilenc ponttal.

Az utolsó bő másfél percben, a 37 pontos Steph Currynek köszönhetően visszajött a Warriors, majd az irányító egy saroktriplával egálra is mentette a mérkőzést. Fél másodperccel a vége előtt a játékvezetők viszont rendesen belenyúltak a meccsbe, Kevin Duranten fújtak be egy érthetetlen faultot, Karl-Anthony Towns pedig értékesítette az első büntetőt, amivel a Wolves meg is nyerte a meccset.

Mindenki látta, mi történt. Inkább vigyázok a pénzemre, és nem foglalkozom a játékvezetéssel – de mindenki láthatta, mi történt

– mondta a meccs után Durant.

A végjáték:

Az eredménytől függetlenül a GSW továbbra is vezeti a nyugati konferenciát – az egész ligát tekintve a harmadik legjobb a mérlege -, míg a Minnesota esélyei már elszálltak arra, hogy bejusson a rájátszásba.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Boston Celtics-Indiana Pacers 114-112
Atlanta Hawks-Portland Trail Blazers 98-118
Oklahoma City Thunder-Denver Nuggets 105-115
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 131-130 – hosszabbítás után
Utah Jazz-Washington Wizards 128-124
Los Angeles Lakers-Charlotte Hornets 129-115

Nyitókép: Streeter Lecka/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik