Sport

Magyarokkal törne a Fradi és a Győri Audi ETO szintjére a Siófok

Fodor János, a Siófok KC tulajdonos-ügyvezetője a DIGI Sport híradójának azt mondta: csapatával mindenféleképpen a magyar kézilabdát szeretnék szolgálni, ezért az a cél, hogy több magyar legyen a keretben, mint külföldi. Egyúttal kiemelte: adott esetben igenis lehet női BL-meccset rendezni a Kiss Szilárd Arénában.

A siófoki női kézilabdacsapatnál komolyan gondolják, hogy idővel felvehetik a versenyt a két legjobb hazai klubbal. Az NB I jelenlegi negyedik helyezettje ugyanis Tomori Zsuzsannát az éllovas Győrtől, Nerea Penát pedig a második Ferencvárostól édesgette magához, jelentősen gyengítve így a riválisokat. Az aranyérmekhez szokott két klasszis nyáron érkezik.

Nem ígértem nekik, egyiknek sem, hogy arany- vagy ezüstérmet szerzünk. Én úgy gondolom, hogy a magyar bajnokság a legerősebb Európában. Ez azon is látszik, hogy minden egyes mérkőzés ugyanolyan erőbedobást igényel a Siófoktól, mintha a nemzetközi kupákban vagy a Bajnokok Ligában induló csapatok ellen kellene készülnünk

– mondta a Sport24-nek Fodor.

A csapat norvég sztáredzője megerősítette, a cél igenis az, hogy a Siófok bekerüljön a legjobb két csapat közé. „Természetesen nagyon fontos, hogy ambíciózusak legyünk, ha nem az lenne a célunk, hogy a legjobb két csapat közé kerüljünk, akkor miért is csinálnánk ezt az egészet? Egyértelmű, hogy szeretnénk odakerülni. De most még csak március vége van, így most csak arra koncentrálunk, hogy jól hajrázzunk a bajnokságban, és megnyerjük az EHF-kupát” – fogalmazott Tor Odvar Moen.

A Siófok idővel tehát szeretné kivívni a BL-indulást, és a tulajdonos szerint a meccseket igenis a Kiss Szilárd Arénában is meg lehetne rendezni. „Mindenféleképpen Siófokon szeretnénk BL-meccset játszani, ehhez a jelenleg érvényben lévő EHF-szabályok értelmében itt csak egy gerflor-burkolatot kellene leterítenünk. A női mezőnyben ez a létesítmény alkalmas a BL-mérkőzések megrendezésére. Természetesen nem szeretnék hiú ábrándokat kergetni, mert a Papp László Arénából nem szeretném elhozni a BL Final Fourt, még nem hiszem, hogy a Siófok alkalmas lenne erre” – mondta Fodor János.

A Siófok keretében jelenleg csak öt magyar játékos van, de ezen a téren is komoly változás várható.

Mi mindenféleképpen a magyar kézilabdát szeretnénk szolgálni. Ezen jövőre még jobban szeretnénk változtatni, de idén is még megpróbálunk mindent megtenni, hogy még több magyar érkezzen a csapatba

– szögezte le a klubtulajdonos, hozzátéve, hogy a keretben a magyar és a külföldiek aránya már el fogja érni az 50:50 százalékot a következő szezonban.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik