Sport

Csodát tett, mégis kiesett a Fehérvár

Az Alba Fehérvár nagyszerű játékkal ledolgozta 33 pontos hátrányát, ám a hosszabbításban a vendég izraeli Holon volt a jobb a férfi kosárlabda Európa Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így a magyar csapat búcsúzott a sorozattól, írja az MTI.

A székesfehérváriak az első pillanattól nekiesett ellenfelének, hamar tízpontos előnybe került, ám a kicsit tompán kosarazó izraeli együttes mindig össze tudta szedni magát a hazaiak egy-egy jobb periódusát követően, így a különbség egészen a záró negyedig alig volt nagyobb tíz pontnál.

A negyedik tíz percet a továbbjutás szempontjából tulajdonképpen kilátástalan helyzetből kezdték a hazaiak, mivel csak 12 pont volt az előny. Az eredmény viszont talán túlságosan megnyugtatta a vendégeket, akik támadásban és védekezésben is rengeteget hibáztak, és a szakasz második felére már 20 pont fölé nőtt a hátrányuk. A Fehérvár játékosai nem tudtak hibázni a hajrában, különösen a hárompontos vonalon túlról céloztak kiválóan, és nehezebbnél nehezebb helyzetekből is betaláltak. A teljesen zavarodott izraeliek képtelenek voltak újítani, időkéréseik sem hoztak változást a játékukban,

a Fehérvár pedig 26 másodperccel a vége előtt összesítésben utolérte őket.

A hosszabbításra maradt a döntés, amire láthatóan elfáradt a magyar együttes, a játékosok büntetőből is sokszor hibáztak, és középtávoli dobásaik sem mentek gyűrűbe, így végül „csak” 27 ponttal nyerték meg a meccset, és hat ponttal elveszítették a párharcot.

Ezzel a magyar férfi klubok számára befejeződött az európai kupaszezon. Az Alba a selejtezőből jutott fel az EK főtáblájára, csatlakozva a Falco KC Szombathelyhez és a Szolnoki Olajhoz. A vasi együttes az alapszakasz, az Olaj pedig a második csoportkör után búcsúzott.

Eredmény – negyeddöntő, visszavágó

Alba Fehérvár-Unet Holon (izraeli) 101-74 (18-13, 24-20, 23-20, 31-10, 5-11) – hosszabbítás után
a magyar csapat legjobb dobói: Freeman 19, Heath 18, Filipovity 16, Cabezas 14, Tóth 14

Továbbjutott: a Holon, 170-164-es összesítéssel.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik